Максимальне завантаження: Al Muraykh побив рекорд за кількістю контейнерів на борту

18.12.2015

Контейнеровоз Al Muraykh, що належить компанії United Arab Shipping Company (UASC), встановив світовий рекорд — відправився в рейс з 18.601 TEU на борту. Максимальна місткість Al Muraykh становить 19.000 TEU — він відноситься до класу ультра-великих контейнерних суден (ULCV).

Al Muraykh вийшов з Порт-Кланга, Малайзія, і попрямував в Філікстоу, Великобританія, за маршрутом азіатсько-європейського контейнерного повідомлення AEC1. Рейс триватиме два тижні. Контейнери на борт занурила UASC і її партнери по альянсу Ocean Three, куди крім арабської компанії входять французька CMA CGM і китайська China Shipping Container Lines (CSCL).

Al Muraykh був спущений на воду в серпні 2015 року, його будівництвом займалася компанія Hyundai Samho Heavy Industries. Судно є не тільки одним з найбільших контейнеровозів у світі, але і входить в трійку найбільш екологічно нешкідливих — всі вони належать UASC. Під час цього рейсу викид вуглекислого газу в атмосферу буде на 60% менше, ніж якби ці ж контейнери перевезли на типових контейнеровозах місткістю 13.500 TEU.